Backspace

Wat is een escape room?

Escape Talk 9,2/10

Escape Rooms Nederland
8,7/10

Facebook 5/5

Escape Room Mindcrime

Wat is een escape room?

Je vraagt je af: wat is een escape room? Een escape room is een avontuur waarbij je als groep verschillende puzzels moet oplossen. Je krijgt hiervoor 60 minuten de tijd. Bij de eerste escape rooms was het doel ook echt letterlijk om uit een kamer te ontsnappen. Inmiddels zijn er verschillende verhalen, waarbij je bijvoorbeeld een moord moet oplossen of een kluis moet kraken. Je gaat de escape room in samen met vrienden of familie. Bij Backspace hebben we verschillende escape rooms voor groepen van 2-6 personen, 6-13 personen (in 2 teams tegen elkaar) en 7 tot 24 personen. Ook hebben we speciale escape rooms gemaakt voor gezinnenkinderen of bedrijven en andere (sport) teams.

Puzzels escape room

Wat is een puzzel? De puzzels in een escape room zijn allemaal verschillend. Bij Backspace vinden we het belangrijk dat de puzzels goed aansluiten op het thema en dat je de puzzels steeds op een andere manier op kunt lossen. Zo zijn er puzzels die je moet oplossen door gebruik te maken van voorwerpen die je vindt in de kamer. Voor andere puzzels heb je verschillende zintuigen nodig, of juist praktisch inzicht en creativiteit.

Als je een puzzel oplost kom je steeds verder in het verhaal. Er gaan bijvoorbeeld deuren open, er zijn special effects of er gaan lades open met nieuwe voorwerpen waardoor je een andere puzzel op kunt lossen. Je vindt bij ons geen rekenpuzzels of puzzels waarvoor je sterk, lenig of snel te zijn. Hierdoor kan iedereen een escape room spelen, jong en oud.

Natuurlijk kan je soms vast komen te zitten bij een puzzel. Onze game masters letten goed op hoever je in het spel bent en als het nodig is, helpen ze je op het juiste moment verder met een goede hint. Dit zorgt ervoor dat je anders naar een puzzel kijkt en zelf een nieuwe oplossing kan bedenken.

Thema’s escape rooms

Een escape room heeft meestal een bepaald thema. De kamers zijn helemaal ingericht in dit thema. Alle meubels en voorwerpen zijn erop aangepast. Het voelt hierdoor of je echt in een andere wereld bent. Bij ons zit je bijvoorbeeld in de Oriënt Express. Je staat dan op een perron en ziet de buitenkant van de trein. In de trein loop je door een restauratiewagen. Of kies je voor onze Sherlock Holmes escape room, dan loop je door een Engelse cottage. Je begint aan de buitenkant van een mooi bakstenen huis. Binnen is alles in stijl: een bloemetjes stoel, een groot kleed en passend behang. Ook het geluid en lichteffecten zijn afgestemd op de wereld waar je in zit. Zo zorgen we ervoor dat je er samen helemaal in op kunt gaan.

Samen spelen

Je bent misschien gewend om spelletjes tegen anderen te spelen. In een escape room is dit heel anders. Je speelt juist samen. Om te ontsnappen is het belangrijk dat je samenwerkt, goed communiceert, logisch en creatief nadenkt en gefocust blijft. Zo ben je samen met je groep in staat om de puzzels op te lossen. Soms kun je een puzzel ook alleen maar samen met iemand anders oplossen, omdat je bijvoorbeeld op twee plekken tegelijk iets moet doen.

FAQ

Reviews Backspace Escape Rooms

ratings

Met vrienden de Sherlock Holmes gedaan. Vriendelijke ontvangst van het personeel. De escape room is heel mooi uitgevoerd en van begin tot einde waan je je in een andere wereld! Leuke en uitdagende puzzels en het is leuk om te merken dat je elkaar daar echt bij nodig hebt.

Evelien op Tripadvisor
ratings

Very nice escape room with various missions to come to a solution to enter into the next room. Team working and thinking is necessary but not essential for a good result.

Arthur V. op Tripadvisor
ratings

Gaaf dat er meerdere kamers te ontdekken zijn met verschillende thema’s. De puzzels vond ik uitdagend en de special effects maken het af. Echt een aanrader!

Heleen op Facebook
ratings

Echt een hersenkraker. Diverse opdrachten die je moet volbrengen om de oplossing te krijgen. Met gezin en vrienden in een kleine omgeving samen de opdrachten uitvoeren, heerlijk !

Buddy op Facebook
ratings

We hebben met de familie (15-56) de kamers mind crime gespeeld. Erg leuke kamer met leuke twists. Van tevoren een paar keer gebeld voor kleine vragen, super netjes beantwoord en geregeld, een aanrader!

Martine
ratings

Echt leuk! We deden dit als gezin en iedereen kan meedoen. Best een uitdaging zo samen te werken. Mooie kamer met leuke effecten en puzzels. Goede lokatie, makkelijk met auto en gratis en makkelijk parkeren in weekend.

Nelly