top-menu

Wat is een escape room?

Je vraagt je af: wat is een escape room? Een escape room bestaat is een avontuur waarbij je als team verschillende puzzels moet oplossen. Je krijgt hiervoor 60 minuten de tijd. Bij de eerste escape rooms was het doel ook echt letterlijk om uit een kamer te ontsnappen. Inmiddels zijn er verschillende verhalen, waarbij je bijvoorbeeld een moord moet oplossen of een kluis moet kraken. Je gaat de escape room in samen met vrienden of familie. Bij Backspace kun je een escape room spelen met 2 tot 5 personen.

Puzzels escape room

Wat is een puzzel? De puzzels in een escape room zijn allemaal verschillend. Bij Backspace vinden we het belangrijk dat de puzzels goed aansluiten op het thema en dat je de puzzels steeds op een andere manier op kunt lossen. Zo zijn er puzzels die je moet oplossen door gebruik te maken van voorwerpen die je vindt in de kamer. Voor andere puzzels heb je verschillende zintuigen nodig, of juist praktisch inzicht en creativiteit.

Als je een puzzel oplost kom je steeds verder in het verhaal. Er gaan bijvoorbeeld deuren open, er zijn special effects of er gaan lades open met nieuwe voorwerpen waardoor je een andere puzzel op kunt lossen. Je vindt bij ons geen rekenpuzzels of puzzels waarvoor je sterk, lening of snel te zijn. Hierdoor kan iedereen een escape room spelen, jong en oud.

Thema's escape rooms

Een escape room heeft meestal een bepaald thema. De kamers zijn helemaal ingericht in dit thema. Alle meubels en voorwerpen in de escape room zijn erop aangepast. Het voelt hierdoor of je echt in een andere wereld bent. Bij ons zit je bijvoorbeeld in de Oriënt Express. Je staat dan op een perron en ziet de buitenkant van de trein. In de trein loop je door een restauratiewagen. Of kies je voor onze Sherlock Holmes escape room, dan loop je door een Engelse cottage. Je begint aan de buitenkant van een mooi bakstenen huis. Binnen is alles in stijl: een bloemetjes stoel, een groot kleed en passend behang.

Samen spelen

Je bent misschien gewend om spelletjes tegen anderen te spelen. In een escape room is dit heel anders. Je speelt juist samen. Om te ontsnappen is het belangrijk dat je samenwerkt, goed communiceert, logisch en creatief nadenkt en gefocust blijft. Zo ben je samen met je groep in staat om de puzzels op te lossen. Soms kun je een puzzel ook alleen maar samen met iemand anders oplossen, omdat je bijvoorbeeld op twee plekken tegelijk iets moet doen.

Bekijk onze escape rooms