top-menu

Veelgestelde vragen

Corona maatregelen Backspace Escape Rooms
(laatste update 6 november 2021)

Eindelijk! Het gaat weer de goede kant op. Ook escape rooms kunnen weer gespeeld worden. Maar corona is de wereld nog niet uit. Daarom blijven we bij Backspace Escape Rooms de basisregels aanhouden. Voor onze eigen veiligheid en die van jullie.

CHECKLIST

Om besmettingen te voorkomen kunnen we je helaas niet ontvangen als je aan één of meerdere van de volgende vragen voldoet. Check de checklist op de dag van de boeking:

  • Ben jij of één van je huisgenoten/gezinsleden op dit moment besmet met Covid-19?
  • Ben je korter dan twee weken geleden genezen van Covid-19?
  • Heb jij of één van je huisgenoten/gezinsleden één of meer van de volgende symptomen: neusverkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, verhoging of koorts (meer dan 38 graden)?

Zijn jullie geopend?

Ja! Eindelijk is het weer mogelijk om een escape room te komen spelen. Boek nu snel een kamer!

Einde 1,5 samenleving?

Er is geen 1,5 meter verplichting meer binnen onze escape rooms. Wel vragen we gasten om 1,5 meter afstand te houden van ons personeel en van andere groepen. Andersom zullen onze medewerkers nog steeds 1,5 meter afstand van jullie houden. Jullie mogen als groep onderling uiteraard wel gewoon dichter bij elkaar komen.

Maken jullie gebruik van de coronapas?

Ja, iedereen vanaf 13 jaar vragen wij naar de coronapas. Voor de Black Box kan er een begeleider aanwezig zijn in de ruimte. Het spel zou ook op afstand begeleid kunnen worden.

Kunnen wij een escape room spelen bij jullie met mensen uit verschillende huishoudens?

Dat kan zeker! De Mindcrime, Oriënt Express en de Sherlock Holmes kunnen weer gespeeld worden in groepen van maximaal 6 personen. Ook als iedereen uit andere huishoudens komt. De Tijdmachine kan gespeeld worden met 2 gezinnen in 1 ruimte. Ook de Black Box kan weer gespeeld worden met grotere groepen afkomstig uit verschillende huishoudens

Hoe minimaliseren jullie besmetting tussen bezoeker en begeleider?

Onze begeleiders houden standaard 1,5 meter afstand, dragen plastic handschoenen tijdens het klaar zetten van de kamers en desinfecteren regelmatig hun handen. Voor onze balie hangt een plexiglas scherm, zodat ook voor en na het spelen van de escape room veilig kan verlopen.

Hoe minimaliseren jullie besmetting tussen groepen?

Om besmetting tussen verschillende groepen te voorkomen vragen we jullie om na afloop van de escape room geen gebruik te maken van onze lounge. Het is daarom momenteel ook niet mogelijk om op onze locatie een drankje te drinken. Hou rekening met elkaar. Geef elkaar de ruimte.

Hoe zit het met besmetting via materialen?

We vragen spelers om voor en na het spel hun handen te wassen of te desinfecteren. We hebben plastic handschoenen die je kunt dragen tijdens het spelen van de escape room, dit is niet verplicht maar mag wel. In ons pand staan op verschillende plekken pompjes om je handen te desinfecteren. En na elk spel maken we de escape room en alle spullen grondig schoon.

Hoe zit het als ik mijn boeking wil annuleren?

Is het wegens corona niet mogelijk om op de geboekte datum te komen spelen? Dan is het mogelijk om deze kosteloos te verplaatsen. Ook nog op de dag zelf.

 

Boeken en annuleren

Kan ik zelf een escape room boeken?

Ja, dat kan via de groene knop rechtsboven op deze pagina. Selecteer de dag en de escape room die je wil spelen, je ziet dan de beschikbare tijden. Kies een beschikbare tijd en boek je escape room. We vragen je om de naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Moet ik vooraf betalen?

Nee, dat hoeft niet. Boek je zelf online, dan kun je kiezen of je vooraf of achteraf wil betalen.

Hoe kan ik betalen?

Vooraf kun je betalen met iDeal, PayPal of Credit Card. Betaal je na het spelen op onze locatie, dan kun je pinnen. Betalen met contant geld is niet mogelijk. Voor zakelijke klanten is het mogelijk om een factuur te ontvangen.

Kan ik mijn boeking annuleren?

Ja, dat kan. In verband met het Corona virus kun je nu op elk moment de boeking annuleren, wij sturen dan een betaallink voor het volledige bedrag en je kunt op een later tijdstip voor hetzelfde bedrag komen spelen. Je tegoed blijft onbeperkt geldig.

Spelen van de escape rooms

Hoe lang duurt het spelen van een escape room?

Het spelen van onze escape rooms duurt ongeveer 60 minuten. Black Box duurt ongeveer 75 minuten.

Met hoeveel personen kan ik jullie escape rooms spelen?

We hebben 5 escape rooms. In 4 van die escape rooms kunnen 2 t/m 6 mensen spelen. In de Black Box escape room kunnen 7 t/m 24 mensen spelen. Wegens het Corona virus kunnen deze aantallen momenteel afwijken. Kijk bij de ‘Corona maatregelen Backspace Escape Rooms’ voor de meest recente richtlijnen.

Hoe laat moet ik bij jullie zijn als ik een escape room speel?

We vragen je om een kwartier voor de geboekte tijd aanwezig te zijn, zodat het spel op tijd kan beginnen.

Kan ik een escape room exclusief reserveren?

Als je bij ons een escape room speelt, is deze escape room alleen voor jullie. Je gaat niet met onbekenden de escape room in. Ben je met een grote groep, dan is het mogelijk om onze gehele locatie exclusief te gebruiken, inclusief escape rooms en lounge.

 

Over de escape rooms

Zijn de escape rooms eng?

Nee, onze escape rooms zijn niet eng. Natuurlijk zijn ze wel spannend en schrik je misschien. Maar onze kamers zijn niet ontworpen om je bang te maken.

Kan ik een escape room spelen met een drankje op?

Het spelen van onze escape rooms onder invloed van drank of drugs is niet toegestaan (en ook niet leuk voor je medespelers). Omdat onze begeleiders hun aandacht bij de groep moeten houden is het ook niet mogelijk om elders in het pand te blijven. Ook voor spelers onder invloed moeten alle kosten worden voldaan.

Wat kosten de escape rooms?

Je betaalt bij ons een prijs per escape room. De prijs is afhankelijk van het aantal personen waarmee je komt spelen. De tarieven vind je onder het kopje over ons

Welke escape rooms hebben jullie?

Mindcrime
Breek in in de gedachten van de bewoner van deze kamer. Hij heeft een groot geheim. Lukt het je om het geheim te ontdekken? Maar pas op dat je hem niet wakker maakt! We hebben 2 Mindcrime Escape Rooms. Je kunt deze escape room dus in 2 groepen tegen elkaar spelen. Maar Mindcrime is ook voor 1 groep te boeken.

Sherlock Holmes
De zus van Mrs Peacock is vermoord. Maar door wie? En waarom? Ga op onderzoek uit in hun oude Engelse cottage om deze mysterieuze moord op te lossen.

Oriënt express
Ga aan boord van de Orient Express. Maak een reis in deze mooie oude trein. Wat misschien begint als een rustige treinreis, wordt al snel een spannend avontuur!

Black Box
Ontdek of jullie het perfecte team zijn! Namelijk alleen het perfecte team kan de Black Box activeren. Lukt dat? Dan krijg je toegang tot alle kennis van de wereld en kun je alle grote wereld problemen oplossen.

De Tijdmachine
De Tijdmachine is een escape room voor kinderen. Professor Klokmans zit vast in het verleden. Lukt het jullie om hem te bevrijden?

De Tijdmachine - De Oerknal
De Tijdmachine - De Oerknal is speciaal ontwikkeld voor kinderen die De Tijdmachine hebben gespeeld. Het verhaal gaat door op de eerste Tijdmachine escape room. Maar deze versie kan ook prima gespeeld worden door kinderen die deze escape room voor het eerst doen!

 

Escape room voor kinderen

Hebben jullie kinder escape rooms?

Ja, escape room De Tijdmachine is speciaal bedacht voor kinderen. Er is in deze escape room een begeleider van ons aanwezig, om de kinderen te helpen als ze vastlopen. Voor Mindcrime en Oriënt Express hebben we speciale hints voor kinderen. En we kijken tijdens het spelen mee met een camera, zodat we de kids op het juiste moment een beetje op weg kunnen helpen.

Vanaf welke leeftijd zijn jullie escape rooms?

Kinderen kunnen vanaf 9 jaar onze escape rooms spelen bij een verjaardagsfeestje. Bij kinderen jonger dan 13 jaar, gaat er een ouder mee als begeleider in de kamer. Wil je als gezin spelen met kinderen jonger dan 9 jaar, dan is dat ook mogelijk. We passen dan de licht en geluidseffecten voor jullie aan

Kunnen we bij jullie een kinderfeestje vieren?

Ja, dat kan.
Je kunt zelf 1 of meerdere escape rooms boeken. Tijdens het boeken geef je aan dat je met kinderen komt escapen. We passen onze escape rooms zo aan dat ze door kinderen gespeeld kunnen worden.

Moet ik als ouder aanwezig zijn als mijn kinderen een escape room spelen?

Ja, we vragen aan de ouders om in ons pand te blijven. Zijn de kinderen jonger dan 13 jaar? Dan gaat er een ouder mee als begeleider in de escape room. Dit is leuk voor de kinderen, maar ook voor de ouder. Dan krijg je precies mee wat de kinderen doen en hoe leuk ze het vinden.

Moet ik betalen als ik als begeleider mee ga in de escape room?

Nee, begeleid je kinderen tijdens het spelen van de escape room? Dan mag je gratis mee de escape room in.