top-menu

Film Murder on the Oriënt Express

Op 9 november gaat de film Murder on the Oriënt Express in première. Het is de vierde verfilming van het boek van Agatha Christie. Het verhaal van de film Murder on the Oriënt Express is als volgt:

Detective Hercule Poirot maakt een reis met de Oriënt Express. In de trein wordt hij aangesproken door een medepassagier, Samuel Ratchett. Ratchett is bang dat iemand hem wil vermoorden en vraagt Poirot om hulp. Poirot vindt het geen geloofwaardig verhaal en helpt Ratchett niet. De volgende morgen wordt Ratchett dood gevonden in de Oriënt Express. Poirot gaat op zoek naar de moordenaar. Niemand mag de trein verlaten, want elke passagier is verdacht.

Benieuwd naar de trailer van de film Murder on the Oriënt Express? Bekijk 'm hier:

Filmfeitjes over Murder on the Oriënt Express

Het boek Murder on the Oriënt Express is geschreven in 1934. En is al 3 keer eerder verfilmd, in 1979, 2001 en 2010. 

In deze verfilming van de film Murder on the Oriënt Expres spelen veel bekende filmsterren mee. Onder andere Johnny Depp (als Samuel Ratchett), Michelle Pfeiffer, Judi Dench en Penélope Cruz.

De film werd tussen november 2016 en mei 2017 gemaakt in Engeland, Italië en Malta.

De film is geregisseerd door Kenneth Branagh. Hij speelt ook de rol van detective Poirot. 

Het personage Hercule Poirot is een Belgische detective die in meerdere boeken van Agatha Christie een rol speelt. Hij is ijdel, onbescheiden en geniaal. 

Escape room Oriënt Express

Wil je na het zien van de film zelf eens ervaren hoe het is om mee te rijden met de Oriënt Express? Speel dan onze Oriënt Express Escape Room. In deze escape room hebben we een echte trein nagebouwd. Je doorzoekt verschillende coupés, lost puzzels op en geniet van de mooie licht- en geluidseffecten in onze escape room. Deze Oriënt Express escape room is een echt belevenis. En wat misschien een rustige treinreis lijkt, wordt al snel een spannend avontuur! Lukt het jullie om de Oriënt Express op tijd te stoppen? Lees meer over onze escape room over de Oriënt Express

film murder on the oriënt express

Zelf meereizen met de Oriënt Express?