top-menu

Voorbereiden op een escape room – 5 handige tips.

Voorbereiden op een escape room – 5 handige tips.
Of het nou je eerste of de tiende escape room is, je moet altijd goed voorbereid beginnen. In deze blog geven wij 5 tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het spelen van een escape room.

Tip 1: Kies de perfecte outfit
Een escape room duurt meestal ongeveer een uur. Om er voor te zorgen dat je je dit hele uur comfortabel voelt, kun je sommige outfits beter in je kast laten hangen. Hoge hakken en een lange jurk kun je het beste thuis laten. Het belangrijkste is natuurlijk dat je kleding aan trekt waar je goed in kunt bewegen en waarin jij je lekker voelt.

Tip 2: Eet en drink genoeg
Bij het spelen van een escape room, heb je je brein hard nodig. Je brein heeft genoeg water en brandstof nodig om optimaal te kunnen functioneren. Als je halverwege de escape room honger krijgt, kan je het spel niet even stopzetten om iets te eten. De klok tikt ondertussen gewoon door. Zorg er dus voor dat je goed eet voordat je de escape room betreedt.

Stap 3: Zorg voor een goed team
In een escape room heeft elk team lid een belangrijke rol. Iedereen bekijkt een kamer op een andere manier en benadert de puzzels dus ook op een andere manier. Tegenpolen vullen elkaar dus echt aan als je een escape room gaat spelen. Bekijk deze blog om te kijken hoe jij het perfecte team samenstelt.

Stap 4: Escape room games downloaden en spelen
Escape rooms zijn zo populair dat er super veel online en offline spellen zijn welke je alvast kunt spelen. Op deze manier kan je van te voren alvast oefenen met logisch nadenken en presteren onder tijdsdruk.

Stap 5: Zorg dat je naar de wc geweest bent
De laatste tip is voor de laatste 10 minuten voordat je de kamer in gaat. Zorg ervoor dat je naar de wc bent geweest voordat het spel begint. Niemand kan goed nadenken met een volle blaas!

Voorbereiding op een escape room