top-menu

Escape Rooms Archive

Black Box Escape Room

Dé escape room voor grote groepen

Black Box speel je met 7 tot 24 mensen tegelijk in één escape room van 100 m2. Een volwaardige escape room ervaring met puzzels, licht-, geluid- en andere effecten voor teams en grote groepen. Speel de Black Box en ontdek of jullie het perfecte team zijn.

Jullie gaan in deze escape room voor groepen in verschillende samenstellingen aan de slag. Soms los je iets op met z’n tweeën, dan weer met meer spelers en soms met zijn allen. Samenwerking en communicatie is cruciaal om als team te ontsnappen. Hierdoor is onze escape room voor grote groepen ideaal voor teambuilding. Maar natuurlijk ook voor bijvoorbeeld families of vrijgezellenfeesten. Wij stellen de Black Box vooraf in op de grootte van de groep, waardoor er altijd precies genoeg uitdagingen en puzzels zijn. Het is een activiteit die je als groep niet meer gaat vergeten!

Het perfecte team?

De uitvinder John Jacobs was bezig aan een speciaal project, een baanbrekend onderzoek. Hij was hem gelukt om alle kennis over de wereld, mensen en natuur te bundelen in de Black Box. Hij vond het te gevaarlijk als al deze kennis in handen kwam van één persoon. Daarom ontwikkelde hij een test voor het perfecte team. Alleen zij kunnen de Black Box activeren. Maar voordat het eerste team de test aanging, overleed John in zijn werkkamer. Het is nu aan jullie om het opnieuw te proberen.

In 75 minuten ontdekken jullie alle delen van deze mooie escape room. Lukt het jullie om deze escape room tot een goed einde te brengen? Dan zijn jullie het perfecte team!

Al meer dan 500 teams gingen jullie voor! Black Box wordt op Escape Talk gemiddeld beoordeeld met een 9+. 

Bekijk tijden en prijzen

Met hoeveel spelers speel ik Black Box?

Escape room Black Box is een escape room voor grote groepen. Je speelt deze escape room met 7 t/m 24 spelers. Wegens het Corona virus kan de maximale aantal spelers afwijken. Kijk bij Over ons / Corona voor de meest recente richtlijnen.

Hoeveel kost het?

De prijs voor de Black Box Escape Room bedraagt 27,50 per persoon. De Escape Room duurt 75 minuten.

Vanaf welke leeftijd is Black Box geschikt?

Escape Room Black Box is spannend, maar niet eng. Je kunt deze escape room spelen met kinderen vanaf 13 jaar.

Hoe lang duurt deze escape room?

Je krijgt maximaal 75 minuten de tijd om het mysterie van deze escape room te ontrafelen.

Is een escape room met zoveel mensen wel leuk?

Jazeker! We hebben escape room Black Box speciaal gemaakt voor grote groepen. De puzzels en uitdagingen worden aangepast op basis van het aantal spelers. Er is dus genoeg te doen voor iedereen.

Reviews van onze klanten


"Oke wauw, ik ben een kenner van de escape rooms maar deze zijn écht heel vet gemaakt. Goede moeilijkheidsgraad en doordachte spellen. Tevens is het personeel goed! Maakt er echt een spelletje van." - Sterre op Tripadvisor


"The Black Box gedaan met collega's, erg tof! Perfecte combinatie tussen kleine en gehele groepsopdrachten. Goede begeleiding en alles top geregeld! Aanrader dus!!" - Esther op Facebook.com


"Met 16 collega's Blackbox gespeeld, leuke uitdagende puzzels. Een aanrader om met een grote groep deze kamer te spellen. Ontvangst is goed, alles goed verzorgd!" - Rob op EscapeRoomsNederland.nl


"Erg leuke escape room. Goeie service!" - Joseph op Google

Escape Room Mindcrime

Ontdek het geheim

Speel escape room Mindcrime en stap binnen in een unieke wereld. Jij en je team zijn dieven, ingehuurd om geheimen te ontdekken. Maar jullie doen dit op een hele bijzonder manier: door in te breken in iemand gedachtes. In de herinneringen kom je aanwijzingen tegen. Combineer alles wat je ontdekt en ontrafel het geheim van de hoofdpersoon. Maar zorg ervoor dat hij niet wakker wordt!

We hebben Mindcrime begin 2022 helemaal vernieuwd. Door de nieuwe puzzels en decoratie is de Mindcrime beleving nu nog spectaculairder. Je komt in veel verschillende ruimtes en maakt dingen mee die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gezien. Omdat je in de herinneringen van de hoofdpersoon zit, zijn de ruimtes heel anders dan wat je gewend bent...

Mindcrime Battle

Escape room Mindcrime is ook beschikbaar als Battle. Dit betekent dat je de Mindcrime escape room in twee groepen tegen elkaar kunt spelen. Welke team ontsnapt het snelst met de minste hints? Je speelt hetzelfde spel in verschillende ruimtes. Ideaal voor grotere groepen, zoals teams, vrijgezellenfeesten of families.

Ben je met een een groep tussen 6 en 13 mensen? Dan boek je 'Mindcrime Battle Room'. Is jouw team maximaal 6 mensen? Dan boek je 1 van de 2 Mindcrime spellen. Zowel Mindcrime als Mindcrime Battle zijn ook als kinder escape room beschikbaar!

Bekijk tijden en prijzen Mindcrime Battle

Bekijk tijden en prijzen Mindcrime

Met hoeveel spelers speel ik Mindcrime?

Je kunt de escape room Mindcrime met 2 t/m 6 spelers spelen. De kunt ook kiezen voor de Battle versie, je speelt dan in 2 groepen van in totaal 6 tot 13 spelers tegen elkaar.

Kan ik een Escape Room doen met 7 spelers?

Met 7 spelers raden we je heel erg aan om dan de Mindcrime Team Battle te doen of de Black Box. Wij vinden dat er met 7 spelers in één kamer net iets te druk is en te weinig te doen is voor iedereen. Het mag natuurlijk wel, dus wil je met 7 (of 13) spelers komen, laat het dan even weten. De 7e persoon betaalt dan 22,50 extra.

Hoeveel kost de Mindcrime Escape Room?

De prijzen voor Mindcrime staan bij Over Ons - Tarieven, maar zie je ook als je klikt op boek nu.

Vanaf welke leeftijd is Mindcrime?

Escape Room Mindcrime is spannend, maar niet eng. Kinderen vanaf 11 kunnen deze escape room spelen. Bij kinderen jonger dan 13 jaar, gaat er een ouder mee als begeleider in de kamer. Wil je als gezin spelen met kinderen jonger dan 11 jaar, dan is dat ook mogelijk. We passen dan de licht en geluidseffecten voor jullie aan.

Hoe lang duurt deze escape room?

Je krijgt maximaal 60 minuten de tijd om het mysterie van deze escape room te ontrafelen.

Reviews van onze klanten


"Erg leuke en uitdagende escape room! Wij hebben Mindcrime gespeeld met z'n vieren en zijn net op tijd ontsnapt. De puzzels zijn soms lastig, maar er is zeker uit te komen!" - Rene op Google


"Mooi uitgevoerd, erg leuke tijd gehad. Wij deden de kamer mindcrime, zou denk ik als battle nog leuker zijn geweest.
Zeker een aanrader hier!" - Renske op Google


"Goed uitgewerkt verhaal waarin ik helemaal werd meegezogen. Originele puzzels die uitdagend waren, maar niet té moeilijk zijn. Mooie aanwinst in Amsterdam." - Lucas op Google


"Leuke, uitdagende escape room. Wij hebben met 2 teams tegen elkaar de mindcrime rooms gespeeld, extra leuk omdat je dan ook nog tegen elkaar strijdt " - Karin op Facebook

Oriënt Express Escape Room

Stop de Oriënt Express

Het is 1931 en je staat op een perron in Londen. Je bent klaar om in te stappen in de Oriënt Express naar Constantinopel. Je kan niet wachten tot je mooie treinreis naar het oosten begint. Maar aan boord gaan van de trein is niet zo makkelijk als het lijkt. En weet je wel zeker dat je in wil stappen? Speel escape room Oriënt Express!

Ontdek de geheimen aan boord

In deze escape room Oriënt Express los je creatieve en uitdagende puzzels op. Het is een echte ontdekkingstocht door een oude trein. Je doorzoekt het restaurant, de slaapcoupé en de locomotief. Maar wat begint als een rustige treinrit, wordt al snel een echt avontuur. De muziek die je hoort, de aankleding en de licht- en geluidseffecten zullen ervoor zorgen dat het een mooie beleving wordt. Lukt het jou en je vrienden om binnen 60 minuten de Oriënt Express te stoppen?

We hebben deze escape room recent opnieuw gedecoreerd en aangepast. Sindsdien wordt hij gemiddeld beoordeeld met een 9+ op Escape Talk!

Bekijk tijden en prijzen

Met hoeveel spelers speel ik Oriënt Express?

Je kunt de escape room Oriënt Express met 2 t/m 6 spelers spelen. Wegens het Corona virus kan de maximale aantal spelers afwijken. Kijk bij Over ons / Corona voor de meest recente richtlijnen.

Is deze escape room geschikt voor een kinderfeestje?

Zeker. Voor kinderfeestjes bieden we een aangepaste versie van deze escape room aan, deze is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Hoeveel kost de Oriënt Express?

De prijzen voor de Oriënt Express zijn als volgt:

2 spelers: 37,50 per persoon
3 spelers: 29,50 per persoon
4 spelers: 27,50 per persoon
5 spelers: 24,50 per persoon
6 spelers 22,50 per persoon

Voor kinderen van 9 t/m 13 jaar is de prijs 19,50 per kind (bij groepen van minimaal 4 kinderen).

Kan ik een escape room doen met 7 spelers?

Met 7 spelers raden we je heel erg aan om dan de Mindcrime Team Battle te doen of de Black Box. Die zijn er voor gemaakt. Wij vinden dat het met 7 spelers in één kamer net iets te druk is en er te weinig te doen is voor iedereen. Het mag natuurlijk wel, dus wil je met 7 spelers komen, laat het dan even weten. De 7e persoon betaalt dan 22,50 extra. Wegens het Corona virus kan de maximale aantal spelers afwijken. Kijk bij Over ons / Corona voor de meest recente richtlijnen.

Vanaf welke leeftijd is Oriënt Express geschikt?

Escape Room Oriënt Express is spannend, maar niet eng. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen met hun ouders meedoen. Voor kinderfeestjes bieden we een aangepaste versie aan voor kinderen vanaf 9 jaar.

Hoe lang duurt deze escape room?

Je krijgt maximaal 60 minuten de tijd om de trein te stoppen.

Reviews van onze klanten


"Wij hebben Oriënt Express gedaan. Het was een leuke ervaring met interessante puzzels! Wij komen zeker terug om een andere Escape Room uit te proberen!" - Lennart op Google


"De Orient Express was m'n eerste escape room, maar het was een superleuke ervaring! De kamers waren heel mooi gemaakt en de puzzels vond ik origineel. Leuk thema! " - Naomi op Facebook


"Geweldig mooie escape room, de Orient Express! Prachtige aankleding, goeie puzzels, goede bereikbaarheid, top!" - Anne op Google


"Ik heb al vaker escape rooms gespeeld, maar deze vond ik zeker het gaafst! Het was een verrassing hoeveel kamers er te ontdekken waren en vooral ook de licht- en geluidseffecten en technische elementen maakten het een leuke ervaring!" - Jacqueline op Google

De Tijdmachine Escape Room voor kinderen en families

De Tijdmachine - Escape room voor kinderen en families

De Tijdmachine is onze nieuwste escape room voor kinderen. We hebben de escape room speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 9 jaar. Een spannende ervaring waarbij je nieuwe ruimtes ontdekt en binnen een uur moet ontsnappen! Je speelt met minimaal 8 kinderen en maximaal 15 kinderen. Iedereen speelt in 1 team, maar je werkt in verschillende groepjes aan de puzzels. Er is altijd een game master aanwezig in de escape room om hints te geven als je vast komt te zitten. De escape room is niet alleen een escape room voor kinderen, het is ook erg leuk om met je gezin te spelen! De kosten zijn €17,50 per kind en 24,50 per volwassene.

Team Escapers,

Mijn tijdmachine is op hol geslagen. Ik ben vast komen te zitten in het verleden. Het is niemand gelukt om de machine opnieuw aan te krijgen. En zelfs als dat lukt, hebben jullie maar 1 uur de tijd om hem te repareren. Anders zitten we allemaal vast in het verleden.... 

Help me!

Professor Klokmans

Bekijk tijden en prijzen

Met hoeveel spelers speel ik De Tijdmachine?

De Tijdmachine kun je spelen met 8 t/m 15 spelers.

Een escape room voor kinderen, is dat niet te moeilijk?

Nee hoor! De Tijdmachine is speciaal ontworpen voor kinderen. De puzzels zijn zo gemaakt dat kinderen alles zelf kunnen oplossen. Ook is er altijd een begeleider van Backspace aanwezig in de escape room voor een eventuele hint.

Vanaf welke leeftijd is De Tijdmachine geschikt?

Escape Room de Tijdmachine is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf 13 jaar kunnen kinderen zowel de Tijdmachine als de Black Box spelen (of een van onze andere Escape Rooms).

Hoe lang duurt deze escape room?

Je krijgt maximaal 60 minuten de tijd om Professor Klokmans te redden uit het verleden.

Moet ik als ouder mee in de escape room als begeleider?

Bij de Tijdmachine hoef je niet zelf mee als begeleider. Maar afhankelijk van de groep kinderen, kunnen we je vragen om wel mee te gaan de escape room in. We raden het overigens wel aan om zelf ook mee te gaan, want het is erg leuk om mee te maken. Wel vragen we de ouders altijd in ons pand te blijven.

Reviews van onze klanten


"Fantastische ervaring. We hebben deze kamer met de familie gespeeld en het was een superleuke familie activiteit. De puzzels zijn perfect voor kinderen en volwassenen. Erg aardig personeel."- Laura op All-escaperooms.nl

Mijn dochter en haar vrienden hebben echt genoten van de Tijdmachine escape room en het feestje was een hit! Het personeel is ook erg behulpzaam en vriendelijk. Ik zou het sterk aanbevelen. "- Elif op Google


"Kinderen (8-10 jaar) hebben zich prima vermaakt. Ze waren ook heel trots uiteindelijk de, af-en-toe pittige, puzzels op te lossen. Soms een kleine hint hield de snelheid er goed in. Leuk, grappig en spannend." - Patrick op EscapeRoomsNederland.nl


"Aanbevolen. Ook voor kinderen. We waren met groep 8ers, kinderen vinden het geweldig, leuke puzzels." - Ertan op Google

Escape Room de Tijdmachine Oerknal

Het spannende avontuur gaat door

 

De Tijdmachine Oerknal is speciaal voor kinderen die De Tijdmachine al hebben gespeeld. Dit spannende vervolg neemt de kinderen mee door een heel nieuwe ervaring. Het verhaal gaat door op de eerste Tijdmachine escape room. Maar deze versie kan ook prima gespeeld worden door kinderen die deze escape room voor het eerst doen! Ook dit keer gaat er een game master mee de escape room in om hints te geven. De escape room kan gespeeld worden met een groep van minimaal 8 en maximaal 15 kinderen. En het is niet alleen voor kinderen, het is ook erg leuk om met je gezin te spelen!

 

Beste Tijdmachine-Experts,

Na de gebeurtenissen in de eerste Tijdmachine, gaat het spannende avontuur door met een tweede deel: De Oerknal. Professor Klokmans is verder gegaan met het afmaken van de Tijdmachine. Na een paar succesvolle testen en met de hulp van de Tijd-experts, kwam zijn grote droom uit: Verder terug in de tijd reizen.

Iedereen bij Tik Tok Techniko wist alleen niet dat de professor een specifiek doel had om te gaan tijdreizen. Hij is namelijk op zoek naar waar de mens vandaan komt. Maar hij kon telkens niet ver genoeg reizen om het echte antwoord te vinden. Afgelopen dinsdag is hij de tijdmachine ingestapt en verdwenen. Hij heeft niks achtergelaten of iets gezegd, het enige waar wij mee zitten is een Tijdmachine met storingen... 

Bovendien kwamen we er ondertussen achter dat Professor Klokmans een ander probleem over het hoofd heeft gezien: Wat nou als hij tijdens zijn reis het verleden van de mensheid per ongeluk ongedaan maakt? Als dat gebeurt, zal er geen mensheid meer zijn…

Daarom een noodoproep aan alle Tijdmachine-Experts! Wij hebben jullie hulp nodig. We moeten erachter komen waar professor Klokmans heen is gegaan en hem waarschuwen voordat het te laat is! En om dat allemaal te kunnen, hebben wij de beste van de beste nodig. Jullie!

Zijn jullie klaar voor deze uitdaging om de mensheid - dus ook jezelf- te redden van de ondergang? Dan zien wij jullie graag zo snel mogelijk in de Tijdmachine Oerknal!

Met wanhopige groet,

Werknemers van Tik Tok Techniko

 

Bekijk tijden en prijzen

Mijn kind heeft De Tijdmachine al gespeeld, is deze escape room dan nog wel leuk?

Ja zeker! De Tijdmachine - De Oerknal is hier een vervolg op. Het spel speelt zich af in dezelfde ruimte als de eerste Tijdmachine. Maar toch zal niet alles even bekend zijn als het op het eerste oog lijkt. Er is een nieuw verhaal, de kinderen zullen nieuwe puzzels op moeten lossen en komen voor nieuwe uitdagingen te staan. De ruimte voelt vertrouwd, en daar spelen we op in. Zodra de kinderen denken te weten wat er gaat gebeuren, zal het net een andere kant op gaan.

Een aantal kinderen hebben De Tijdmachine nog niet gespeeld, is deze escape room voor hen ook leuk?

Ja zeker! De Tijdmachine - De Oerknal is gemaakt als vervolg op de eerste Tijdmachine. Maar je hoeft het eerste deel niet gespeeld te hebben om deze escape room te kunnen begrijpen. Het maakt dus niet uit in welke volgorde je de Tijdmachines 1 en 2 speelt.

Met hoeveel spelers speel ik Tijdmachine - De Oerknal?

De Oerknal kun je spelen met 8 t/m 15 spelers.

Een escape room voor kinderen, is dat niet te moeilijk?

Nee hoor! De Oerknal is speciaal ontworpen voor kinderen. De puzzels zijn zo gemaakt dat kinderen alles zelf kunnen oplossen. Ook is er altijd een begeleider van Backspace aanwezig in de escape room voor een eventuele hint.

Vanaf welke leeftijd is Tijdmachine - De Oerknal geschikt?

Escape Room de Tijdmachine is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf 13 jaar kunnen kinderen zowel de Tijdmachine als de Black Box spelen (of een van onze andere Escape Rooms).

Hoe lang duurt deze escape room?

Je krijgt maximaal 60 minuten de tijd om Professor Klokmans te vinden.

Moet ik als ouder mee in de escape room als begeleider?

Bij de Tijdmachine hoef je niet zelf mee als begeleider. Maar afhankelijk van de groep kinderen, kunnen we je vragen om wel mee te gaan de escape room in. We raden het overigens wel aan om zelf ook mee te gaan, want het is erg leuk om mee te maken. Wel vragen we de ouders altijd in ons pand te blijven.